Cvijanović: Samit dobra prilika da upoznam lidere o prilikama u Srpskoj i BiH

Srna
Cvijanović: Samit dobra prilika da upoznam lidere o prilikama u Srpskoj i BiH

KIŠINjEV - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je Samit Evropske političke zajednice dobra prilika da sa evropskim i regionalnim liderima razmijeni mišljenja o aktuelnoj situaciji i izazovima u Evropi i na Balkanu, ali i da ih upozna sa trenutnim prilikama u Republici Srpskoj i BiH.

Cvijanovićeva je objavila na "Instagramu" da na poziv predsjednika Moldavije Maje Sandu i Evropskog savjeta Šarla Mišela učestvuje danas na Drugom samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

Ona je prethodno razgovarala sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Grčke Katerinom Sakelaropulu, te predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i Albanije Edijem Ramom.

U Moldaviji je danas počeo Drugi samit Evropske političke zajednice, tokom kojeg će biti riječi o miru, bezbjednosti i energetici.

Evropska politička zajednica je platforma koja je uspostavljena prošle godine, na inicijativu predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Drugi samit Evropske političke zajednice okupio je lidere 47 država, 27 članica EU i još 20 zemalja, sa cijelog kontinenta, u Mimi tvrđavi u selu Bulboaka kod Kišinjeva u Moldaviji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana