Cvijanović sa Guterešom: Saradnja institucija u BiH sa UN veoma dobra

Srna
Cvijanović sa Guterešom: Saradnja institucija u BiH sa UN veoma dobra

NjUJORK - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i izrazila punu opredijeljenost ka očuvanju mira i stabilnosti, kao i dosljednom poštovanju normi i principa unutrašnjeg i međunarodnog prava od strane svih relevantnih aktera u BiH.

Cvijanovićeva je upoznala sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, procesu formiranja vlasti, kao i dodjeli kandidatskog statusa za članstvo u EU, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ona je ukazala na važnost intenziviranja dijaloga domaćih političkih aktera sa ciljem sprovođenja važnih reformskih procesa i daljeg napretka na evropskom putu.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja institucija u BiH sa UN veoma dobra, te istaknut značaj zajedničkog djelovanja sa ciljem prevazilaženja izazova sa kojima se suočava savremeni svijet.

Cvijanovićeva je danas u Njujorku učestvovala na Konferenciji o srednjoročnom pregledu sprovođenja ciljeva akcije "Voda za održivi razvoj" za period 2018-2028. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana