Cvijanović sa gradonačelnikom Jerusalima:Snažne istorijske veze temelj za unapređenje odnosa

GS
Cvijanović sa gradonačelnikom Jerusalima:Snažne istorijske veze temelj za unapređenje odnosa

JERUSALIM- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Jerusalima Moše Lijon konstatovali su danas u Jerusalimu da su dobro razumijevanje i snažne istorijske veze srpskog i jevrejskog naroda temelj za dodatno unapređenje odnosa.

Predsjednica Srpske boravi u dvodnevnoj posjeti Izrealu, a posjetu je počela sastankom sa gradonačelnikom Jerusalima.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, razgovarano je o čvršćem povezivanju i mogućnostima jačanja saradnje grada Jerusalima sa Republikom Srpskom i njenim lokalnim zajednicama, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Cvijanovićeva je nakon ovog sastanka posjetila Memorijalni centar Jad Vašem i položila vijenac u spomen svim žrtvama Holokausta.

- Zajedničko stradanje srpskog i jevrejskog naroda tokom Drugog svjetskog rata obavezuje nas da pamtimo i učimo, ali i da se odlučno suprostavimo sve gruljbim pokušajima istorijskog revizionizma - navela je Cvijanović na Instagramu.

Cvijanović je posjetila Memorijalni centar u prisustvu direktora za Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela Dana Orijana.

U okviru posjete, Cvijanović će kao govornik učestvovati na Međunarodnom forumu inovacija u Jerusalimu, a planirani su i sastanci sa zvaničnicima Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana