Cvijanović: Program reformi podrazumijeva saradnju, ali ne i članstvo u NATO

Srna
Cvijanović: Program reformi podrazumijeva saradnju, ali ne i članstvo u NATO

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da Program reformi BiH nije nikakav tajni dokument o članstvu u NATO kako tvrdi opozicija, te da je jedina suštinski važna stvar da se zadrži isti angažman ovdašnjih oružanih snaga u aktivnostima koje Alijansa provodi zajedno sa partnerima u okviru mirovnih misija.

Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednica SNSD-a, rekla je da postoji koalicioni dogovor o tome kada i pod kojim uslovima će taj dokument biti poslat u Brisel, prenosi RTRS.

- Taj program je bio upućen i pojedinim ljudima koji su bili funkcioneri u dosadašnjem Savjetu ministara i oni su imali priliku da ga pročitaju. Prema tome, to je samo pokušaj opozicije da se oko Programa reformi napravi neka velika priča, galama i tenzija - rekla je Cvijanovićeva novinarima u Stanarima komentarišući aktuelnu opozicionu peticiju koja se potpisuje s ciljem objave Programa reformi BiH.

Ona je rekla da se Program reformi odnosi isključivo na saradnju sa NATO i ne prejudicira nikakvo članstvo u tom vojnom savezu.

- Ne podrazumijeva nikakve posebne i drugačije aktivnosti u odnosu na stvari koje su do sada rađene. Kada radite na reformi oružanih snaga, to znači da jačate bezbjednosne kapacitete, učestvujete u mirovnm misijama i čitav niz aktivnosti koje je do sada BiH preduzimala - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je Program reformi više i u svakom slučaju bezazlen u odnosu na dokumente koje je usvajala opozicija, među kojima su oni koji se odnose na spoljnu politiku BiH.

- Tu je slagano da postoji široki konsenzus i opredijeljenje kada je riječ o aktivaciji MAP-a i članstvu u NATO. Oni su unijeli u dokumente koje su usvajali stvari koje apsolutno ne odražavaju istinu - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da Program reformi nije problematičan i da govori o sistemskim reformama koje se trebaju sprovesti u okviru društva.

Cvijanovićeva je rekla da su takvi dokumenti već potpisivani sa brojnim stranim faktorima, te da se u njima ovdašnjim vlastima spominju i sugerišu reforme u raznim segmentima.

- Jedina suštinski važna stvar je upravo ta da se zadrži isti angažman naših oružanih snaga u aktivnostima koje NATO provodi zajedno sa partnerima u okviru mirovnih misija - rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanović: Evidentan razvoj opštine pod okriljem SNSD-a

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je večeras da je ta stranka jasno definisala politiku u Stanarima s ciljem da ova opština ona ima budućnost i planski napreduje.
Cvijanovićeva je navela da je ponosna na sve ono što je Opštinski odbor SNSD-a uradio u Stanarima u proteklom periodu.

Ona je rekla da je SNSD pomogao da republičke institucije daju podsticaj nekim prioritetima Stanara s ciljem razvoja ove opštine koji je danas evidentan.

“Tu se priča ne završava. Imamo još mnogo ideja i planova koje ćemo ovdje realizovati kroz našu partijsku strukturu, sa koalicionim partnerima i uz podršku republičkih vlasti”, navela je Cvijanovićeva i dodala da je riječ o različitim infrastrukturnim projektima, unapređenju ukupnog ambijenta i aktivnostima na povećanju broja radnih mjesta.

Cvijanovićeva, koja je prisustvovala Opštinskoj konferenciji SNSD-a Stanari, rekla je da je ta stranka imala dobre rezultate i u ostalim lokalnim zajednicama u Srpskoj, kojima upravlja zajedno sa koalicionim partnerima.

“To donosi boljitak koji se osjeti na lokalnom terenu, a ozbiljni pomaci su rezultat tijesne saradnje lokalnih zajednica u svim društvenim sferama sa republičkim vlastima i institucijama”, rekla je Cvijanovićeva.

Na drugoj Opštinskoj konferenciji SNSD-a Stanari za predsjednika Opštinskog odbora ponovo je izabran Goran Jerinić, koji je rekao da ovaj odbor i u narednom mandatu očekuju nove obaveze i izazovi s ciljem da se unaprijedi kvalitet života stanovnika Stanara.

“Želimo da obezbijedimo što bolji ambijent za život i rad u našoj lokalnoj zajednici”, rekao je Jerinić.

On je istakao da je SNSD u Stanarima u proteklom periodu imao dobre rezultate i zahvaljujući podršci sa republičkog nivoa.

“Tu saradnju ćemo nastaviti. Stanari su perspektivna i stabilna opština koja želi i dalje da se razvija”, naveo je Jerinić.

Konferenciji su prisustvovali rukovodstvo opštine Stanari, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, narodni poslanik SNSD-a Denis Šulić, brojni funkcioneri SNSD-a iz Dobojske regije, gosti iz drugih stranaka, te brojni članovi i simpatizeri ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana