Cvijanović: Predstavnici PDP-a i SDS-a - pomagači u širenju negativnih priča i laži o Srpskoj

Srna
Cvijanović: Predstavnici PDP-a i SDS-a - pomagači u širenju negativnih priča i laži o Srpskoj

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da su negativne priče i laži nanijele ogromnu štetu Republici Srpskoj, a da su pomagači u njihovom širenju predstavnici SDS-a i PDP-a.

“Nažalost, vi u PDP-u i SDS-u ste pomagači u širenju takvih laži po bijelom svijetu i u funkciji ste dokazanih mrzitelja Srpske”, rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše današnje saopštenje PDP-a u kojem se navodi da “Savezu za pobjedu nije potrebno lobiranje, jer međunarodni ugled i kontakte njeguje niz godina”.


Cvijanovićeva je naglasila da je Vlada Srpske posvećena očuvanju institucija Republike Srpske i predano radi na poboljšanju života svojih građana, te da vjeruje da u novoj administraciji SAD može naći partnere za to.

“Priču o ruskom uticaju u Republici Srpskoj izmislili su oni za koje /predsjednik PDP-a Branislav/ Borenović odrađuje posao problematizujući sve i svašta u Srpskoj i hvaleći sve što stigne u Sarajevu. Što se tiče priče o nezavisnosti Srpske, ako to nekad bude na dnevnom redu njenih institucija, biće obaviješten.

Naša je obaveza da branimo svoju autonomiju u skladu sa nadležnostima koje nam je dao Ustav. I mi to radimo, za razliku od Borenovića koji pjeva i igra 'po notama' političkog Sarajeva i onih stranaca koji jesu dokazani mrzitelji Srpske”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je obaveza Vlade Srpske da traži sagovornike koji žele da čuju istinu umjesto da ponavljaju “fabrikacije i izmišljotine koje serviraju upravo ljudi iz PDP-a uz pomoć sarajevske političke čaršije”.

“Njihovi histerični napadi i osporavanje svakog kontakta koji ostvari neki predstavnik Srpske pokazuju da nemaju nikakvu izbornu platformu. Nastavićemo da razgovaramo sa ljudima iz nove američke administracije i da sprečavamo laži koje su tamo posijale strukture koje su svoje mišljenje formirale na osnovu bošnjačkih lobista, kao i neodgovorni pomagači, poput Borenovića, i onih koji i danas šire laži i grčevito se bore da o Republici Srpskoj očuvaju tu laž”, zaključila je premijer Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana