Cvijanović: Oprediljenost da se zajednički radi na rješavanju problema

Srna
Cvijanović: Oprediljenost da se zajednički radi na rješavanju problema

PELAGIĆEVO - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Pelagićevu da Republici Srpskoj treba okupljanje, jedinstvo i opredijeljenost da se zajednički radi na rješavanju političkih, ekonomskih i finansijskih izazova i često političkih osporavanja.

“Svako naše okupljanje pokazuje da smo ljudi dobre volje i da nadasve cijenimo kada smo zajedno i okupljeni oko zajedničkih ciljeva”, rekla je Cvijanovićeva na svečanom otvaranju manifestacije “Gastro susreti” na jezeru u Pelagićevu koja se tradicionalno održava u okviru “Ilindanske svečanosti” u organizaciji opštine.

Pomoć u organizovanju ove manifestacije pružili su Kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma i Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, a sponzori su kompanije “Briž” Brčko i “Vitinka” iz Kozluka.

Bogatu gastro ponudu izložilo više od 30 učesnika iz ove i susjednih opština i gradova, a na štandovima su tradicionalna jela krajeva iz kojih dolaze.

Načelnik opštine Pelagićevo Slavko Tešić poželio je dobrodošlicu u Posavinu brojnim gostima iz svih krajeva Republike Srpske i bratske Vojvodine.

On je zahvalio Cvijanovićevoj za prijateljstvo iskazano prema ovoj opštini i naveo da su zahvaljujući institucijama Srpske, Vladi i srpskom članu Predsjedištva Miloradu Dodiku urađeni brojni projekti kao što su uređenje trga, izgradnja ambulante a slijeid i izgardnja vrtića.

“Fokus našeg političkog djelovanja biće na mladima i na natalitetu”, poručio je Tešić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana