Cvijanović: Opozicija uprlja svako važno nacionalno pitanje

Srna
Cvijanović: Opozicija uprlja svako važno nacionalno pitanje

BANjALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da zamjera opoziciji u Narodnoj skupštini što svako visoko rangirano političko ili nacionalno pitanje mora da bude uprljano na ovaj ili onaj način.

Cvijanović je istakla da ne prepoznaje da u svim političkim partijama postoji jednak žar, želja, volja ili odgovornost prema Republici Srpskoj i njenim građanima.

- Godinama ne postoji nijedna visoko pozicionirana politička tema, a da je nisu nastojali uprljati. To je politika koja je štetna po građane, njihove interese i institucije Srpske - rekla je Cvijanović u nastavku posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Cvijanović je navela da je došlo vrijeme da svi politički predstavnici Republike Srpske budu ponosni nja ono što im je Ustav dao.

- Treba da se sjetimo da taj ustav treba očuvati i da se sjetimo da trebamo vratiti ono što pripada Republici Srpskoj. Bojim se da će uz ovakav način političkog djelovanja, sa opozicijom koja na ovaj način uprlja svaku važnu političku i nacionalnu temu, taj put biti teži, ali neće biti nemoguć - navela je Cvijanović.

Prema njenim riječima, u rukama poslanika leži institucionalna i ustavna moć da donesu konačnu odluku o onome što je srpski član Predsjedništva BiH procijenio štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Cvijanović je rekla da su ispoštovani zaključci Narodne skupštine, kao i da su zaštićeni interesi Republike Srpske, te da je na narodnim poslanicima da pokaže da odluku o tako važnim pitanjima donosi Narodna skupština.

Podsjećamo, SDS i PDP su u jednom dijelu zasjedanja napustili skupštinsku salu, nakon što su od početka, između ostalog, prigovarali i za termin održavanja sjednice pravdajući to nemogućnošću da spreme raspravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana