Cvijanović: Episkop Lavrentije dao veliki doprinos očuvanju istinskih hrišćanskih vrijednosti

Srna,Tanjug
Cvijanović: Episkop Lavrentije dao veliki doprinos očuvanju istinskih hrišćanskih vrijednosti

BANjALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća povodom smrti Njegovog preosveštenstva episkopa šabačkog Lavrentija, ističući da je vladika dao veliki doprinos očuvanju istinskih hrišćanskih vrijednosti, vjere i tradicije.

- Sa tugom i žaljenjem primila sam tužnu vijest o smrti Njegovog preosveštenstva episkopa šabačkog Lavrentija - navela je Cvijanović.

Ona je u telegramu koji je uputila Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu, vjernicima i Eparhiji šabačkoj, istakla da je vladika Lavrentije iskreno i predano služio Gospodu, Crkvi i vjernicima.

Cvijanović je uputila telegram u svoje i u ime građana Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić proglasio je trodnevnu žalost na teritoriji tog grada povodom smrti episkopa šabačkog Lavrentija koja stupa na snagu sutra.

Kako je navedeno u odluci, Dan žalosti obilježiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad Šabac, a u ugostiteljskim objektima neće moći da se emituje muzika.

Episkop šabački Lavrentije upokojio se u 87. godini.

Bio je najstariji episkop i po godinama i po episkopskom stažu dugom 54 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana