Cvijanović: BiH je ugrožena od sarajevskog unitarizma, a ne od bilo kakvog "velikodržavlja"

Srna
Cvijanović: BiH je ugrožena od sarajevskog unitarizma, a ne od bilo kakvog "velikodržavlja"

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je bošnjački član Denis Bećirović, prilikom izražavanja podrške jednom od kandidata na izborima u Crnoj Gori, iznio niz neprimjerenih i skandaloznih poruka.

"BiH nije ugrožena ni od kakvog 'velikodržavlja', kako tvrdi Bećirović, već od sarajevskog unitarizma koji je decenijama glavna prepreka napretku i normalizaciji političkih prilika u BiH", istakla je Cvijanovićeva za Srnu.

Ona je naglasila da svojim neutemeljenim i neodmjerenim kvalifikacijama, Bećirović ne ugrožava samo međunacionalne odnose u BiH, već i odnose sa državama u regiji.

"Crnu Goru posmatramo kao susjednu zemlju sa kojom i entiteti i zajednički nivo vlasti u BiH treba da razvijaju najbolje moguće odnose, kao što je to slučaj i sa svim drugim državama u našem okruženju", poručila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva 25. aprila u posjeti Kubi

Predsjedništvo BiH prihvatilo je danas poziv predsjednika Kube Migela Dijaza-Kanela da srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović 25. aprila dođe u zvaničnu posjetu Kubi.
Predsjedništvo BiH odobrilo je na sjednici zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara i Ministarstva inostranih poslova Kube o uspostavljanju mehanizma za političke konsultacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana