Cvijanović: BiH će biti mnogo bolje bez stranaca

Srna
Cvijanović: BiH će biti mnogo bolje bez stranaca

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas da će BiH biti mnogo bolje ukoliko strani faktori puste da se domaći i izabrani narodni predstavnici dogovaraju i sami procjenjuju šta su njihovi interesi i potrebe.

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Banjaluci da od silnih stranih stručnjaka, koji su ovdje prodefilovali u posljednjih 30 godina, nije vidjela nešto dobro.

-Oni nas posmatraju kao eksperiment, u kojem malo-malo treba poslati nekog izaslanika ili da neko dođe da nam daje određene recepture za neka mikro rješenja - navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da odgovorno tvrdi da su institucije u oba entiteta u BiH veoma sposobne da same donose odluke, a koje će mnogo bolje i kvalitetnije donositi kada budu imale potpunu autonomiju da se ponašaju u skladu sa ustavom i zakonom.

-Sve do sada su bile razne eksperimentalne faze - rekla je Cvijanovićeva, komentarišući najave Velike Britanije da će poslati vojne stručnjake u BiH radi borbe protiv uticaja Rusije, jačanja misije NATO-a i unapređenja stabilnosti i bezbjednosti u zemlji.

Predsjednik Srpske konstatovala je da je na ovim prostorima mnogo stranih stručnjaka, od kojih, kako je navela, neće stići bolja rješenja za ove prostore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana