Cvijanović: Djelovati u skladu sa potrebama građana

Srna
Cvijanović: Djelovati u skladu sa potrebama građana

BANjALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da ova stranka u Banjaluci ima bogato nasljeđe, te da joj je cilj da u narednom periodu kroz razgovore vidi koje su potrebe građana i potom krene sa aktivnostima.

Cvijanovićeva je, prije početka Izborne konferencije Mjesnog obora stranke Paprikovac u Banjaluci, rekla da su konferencije redovna aktivnosti u neizbornoj godini, kako bi se stranka spremila za izbore.

“Obavljamo sve one poslove koje treba uraditi, a to znači da se izaberu novi mjesni odbori, da bismo išli u izbor i formiranje novog gradskog odbora. Radimo punom parom, obišli smo sve naše mjesne zajednice, razgovaramo sa ljudima o njihovim potrebama”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da SNSD u Banjaluci ima bogato nasljeđe, koje je rezultat rada stranke u ovom gradu.

“Sve što danas vidimo u Banjaluci ili oko nje, možemo reći da je to naš doprinos razvoju ovog grada. Ono što nas ne veseli jeste da to što sada, kada imamo gradonačelnika iz druge političke opcije, Banjaluka stagnira, ništa se ne dešava”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona napominje da je tu bilo more praznih obećanja, raznih spektakularnih događaja, performansa, ali da to u suštini ni malo ne znači život ni za grad ni za građane.

“Opredijeljeni smo da kroz novi krug razgovora vidimo šta su to potrebe naših građana, te da, kao što smo to i do sada radili, uđemo u neke aktivnosti”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo jer SNSD ima skupštinsku većinu u Banjaluci, te istakla da su to ljudi koji odgovorno pristupaju svom poslu i žele da vide šta su to dodatne razvojne šanse, kao i rade u skladu sa tim.

“To što imamo gradonačelnika takvog kakvog imamo nije kriva skupštinska većina, to je rezultat prošlogodišnjih izbora i sada moramo da živimo sa takvom političkom činjenicom”, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić rekao je da je cilj ove stranke da stvori uslove za unapređenje života građana Banjaluke, ali i Republike Srpske.

“Gradski odbor SNSD-a Banjaluka nastavlja sa mjesnim izbornim konferencijama. Večeras smo u naselju Paprikovac, gdje se biraju članovi mjesnih odbora, ali saslušaćemo i građane da vidimo koje su njihove potrebe i njihovi prijedlozi”, rekao je Đajić.

Predsjednik Mjesnog odbora Paprikovac Nebojša Milić rekao je da je SNSD u ovom banjalučkom naselju uvijek bila vodeća partija, te da će to i ostati.

“Večeras ćemo birati nove članove mjesnih odbora, a u narednom periodu ćemo raditi punim kapacitetom, najbolje što znamo, jer Banjaluku moramo vratiti bez obzira na sve”, rekao je Milić.

Cvijanović: Banjaluka zahtijeva posvećenost, nije zaslužila igrarije

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Banjaluka veliki resursni centar Srpske i da zahtijeva veliku posvećenost, te da ne zaslužuje igrarije koje pravi njen gradonačelnik Draško Stanivuković.

Cvijanovićeva je istakla da su ovom gradu potrebni ozbiljni političari, a ne gradonačelnik koji se “voza na nekim trotinetima i pravi kakve smijurije”.

“Večeras sam na medijima mogla vidjeti šta on radi – stane na trotinet, vozika se unaokolo i pušta neke zvuke. Ako ste gradonačelnik, treba da se latite nekog posla i da obiđete sve i jednu mjesnu zajednicu, da evidentirate šta su to potrebe građana, morate da razgovarate sa skupštinskom većinom i da vidite šta su prioriteti, na koji način da usvojite ono što je važno”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Govoreći o krivičnoj prijavi koju je Stanivuković najavio protiv nje zbog, kako je rekao, govora mržnje, Cvijanovićeva je istakla da je “njega povrijedilo to što je nesposoban, nedorastao da vodi ovaj grad”.

“Nemam ništa protiv toga da su građani ti koji treba da izaberu. Oni su izabrali, ali ja imam pravo da kažem da je gradska vlast apsolutno nesposobna. Oni žive u nekoj sferi igrarija i ne bave se ničim ozbiljnim u ovom gradu”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je Stanivuković nedorastao da obavlja funkciju gradonačelnika, jer nije sposoban, te da nije tačno da je time uvrijedila Banjalučane, kao što on kaže, ili da je to jezik mržnje.

“To nije jezik mržnje, nego surova realnost u koju živimo”, istakla je Cvijanovićeva.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana