Čubrilović: Svi organi vlasti i institucija Republike Srpske nesmetano funkcionišu

Srna
Čubrilović: Svi organi vlasti i institucija Republike Srpske nesmetano funkcionišu

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas, u razgovoru sa zamjenikom visokog predstavnika u BiH Marijanom Berec, da svi organi vlasti i institucija Srpske nesmetano funkcionišu u skladu sa Ustavom i zakonom.

- Čubrilović je naglasio da je Narodna skupština Republike Srpske i prošle godine bila najefikasniji parlament u BiH – saopštila je Narodna skupština.

On je izrazio uvjerenje da će Program rada Narodne skupštine Srpske za tekuću godinu biti donesen na vrijeme i prilagođen obavezama koje će narodni poslanici imati za vrijeme procesa održavanja lokalnih izbora.

Čubrilović je dodao da je u toku izrada teksta izmjena Poslovnika o radu, po uzoru na poslovnike parlamenata zemalja u okruženju s ciljem efikasnijeg rada Narodne skupštine Srpske.

Čubrilović i Berecova, koji su razgovarali o aktuelnim političkim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH, posebno o radu parlamenata u BiH, saglasili su se da su formiranje Savjeta ministara i početak aktivnog rada Parlamenta BiH predstavlja značajan demokratski iskorak u ispunjavanju obaveza u okviru evropskih integracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana