Čubrilović: Osnovni problem u vezi sa izbornim zakonom je u FBiH

Srna
Čubrilović: Osnovni problem u vezi sa izbornim zakonom je u FBiH

BANjALUKA - Predsjednik Demokratskog saveza (Demos) Nedeljko Čubrilović naveo je da je na današnjem sastanku u Sarajevu sa predstavnicima EU i SAD istaknuto da osnovni problem sa izbornim zakonom i izbornim procesom u BiH postoji u Federaciji BiH (FBiH).

Čubrilović je rekao i da međunarodni predstavnici smatraju da su na korak do dogovora i rješenja ovih problema.

"Što se nas tiče, interes nam je da se zaštiti Dom naroda sa predstavnicima Srba u FBiH da ne bi bili problemi koji su bili do sada. To je suštinsko što će naša strana zastupati", istakao je Čubrilović.

Čubrilović je rekao da je na sastanku bilo riječi i o opštim vrijednostima izbornog procesa.

"Bilo je i sugestija da bi trebalo učiniti domaće političare odgovornijim pri predlaganju rješenja za koja mislimo da bi bila mnogo prihvatljivija nego na način da to neko donosi ko je praktično gost ovdje na ovom prostoru", rekao je Čubrilović.

On je zahvalio ljudima koji se angažuju da ovo pitanje uđe u normalne procese i proceduru, ocijenivši da ovaj put ima mnogo više optimizma da se to i dogodi.

U Sarajevu je danas održan sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka Republike Srpske sa direktorom pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinom Ajhorst i višim zvaničnikom Ministarstva spoljnih poslova SAD-a zaduženog za izbornu reFormu u BiH Metjuom Palmerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana