Čubrilović: Bilo je razloga za zastupanje vitalnog interesa Srpske

Srna
Čubrilović: Bilo je razloga za zastupanje vitalnog interesa Srpske

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je bilo razloga da se na današnjoj sjednici parlamenta zastupaju vitalni interesi za Republiku Srpsku, njene građane, ali i za BiH kako bi ona zakonito funkcionisala.

- Ova sjednica u tom smislu je opravdala svoje zasjedanje i svoj rad - izjavio je Čubrilović novinarima nakon posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je rekao da parlament Republike Srpske nije imao dvotrećinske većine na tačkama na kojima je trebalo i koje su bile prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

- Sudbina svih tačaka koje su bile na Predsjedništvu BiH jeste da će one ući kao važeće donesene odluke. Ovdje se pokazalo i da Republika Srpska učestvuje u tome kroz rad Narodne skupštine Republike Srpske - naveo je Čubrilović.

Čubrilović je demantovao tvrdnje opozicije da posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nije zakazana onako kako treba i da se nešto željelo uraditi mimo Poslovnika, ističući da je procedura u potpunosti ispoštovana.

- Poslovnikom je jasno definisano kako se zakazuju posebne sjednice parlamenta Republike Srpske i kako se određuje njihov dnevni red - dodao je Čubrilović.

Govoreći o radu današnje sjednice Narodne skupštine, Čubrilović je rekao da je sjednica poprimila neželjeni tok, tako što su poslanici bježali od teme zasjedanja.

- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u uvodnom izlaganju jasno je obrazložio zašto se ove teme nalaze na dnevnom redu - istakao je Čubrilović.

On je rekao da su opozicioni poslanici na svaki način namjeravali da skrenu tok sjednice sa tema dnevnog reda s ciljem da napuste zasjedanje, da ne dođu na glasanje i da ne prihvate odgovornost u smislu donošenja odluka.

Narodna skupština Republike Srpske nije potvrdila povredu vitalnog interesa Republike Srpske kada je riječ o više zaključaka i odluka Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana