Crnadak: Peticija je podrška SNSD-u, ko god je ne potpiše uradio je veliku stvar za Srpsku

Agencije
Crnadak: Peticija je podrška SNSD-u, ko god je ne potpiše uradio je veliku stvar za Srpsku

BANjALUKA - Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak rekao je, komentarišući odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida kao i potez srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da pokrene potpisivanje peticije o neprihvatanju ove odluke, da Republika Srpska mora utvrditi odgovor hladne glave i da je Dodikova peticija laž.

Za Inckovu odluku je kazao da je besmislena i nepotrebna te da "pogoduje samo onim strankama kojima odgovaraju konflikti, poput SNSD-a i SDA".

Kao dokaz za te tvrdnje navodi to što su nakon odluke glavne teme ponovo genocid, razdruživanje, ugroženost i slično.

-Likovanje iz Sarajeva je potpuno promašeno, jer Inckova odluka ne može ugroziti srpski narod i Republiku Srpsku, zato što to njen narod neće dozvoliti i zato što su Republiku Srpsku međunarodno priznali svjetski centri moći. Zbog toga se odgovor Republike Srpske treba utvrditi "hladne glave" i on ne smije Republiku Srpsku uvesti u nove rizike i izolaciju. Ne smije se nijedna odluka donijeti po principu "uradićemo to pa šta bude" i ne smije se zbog reakcije na Incka Republika Srpska povesti putem mraka, sukoba i samoizolacije - naveo je on.

Naglašava da je peticija protiv Inckove odluke koju je pokrenuo Dodik "notorna glupost".

-Svako ko je ne potpiše uradit će veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Srpskoj, nego samo politici SNSD-a - navodi Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana