Čović, Plenković: Konsenzusom do rješavanja izbornog zakonodavstva

Srna
Čović, Plenković: Konsenzusom do rješavanja izbornog zakonodavstva

MOSTAR - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković u razgovoru sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Draganom Čovićem izrazio je podršku postizanju konsenzusa svih političkih stranaka i institucija o rješavanju izbornog zakonodavstva i ograničenih ustavnih reformi u BiH koje će usmjeriti evropsku budućnost i reformski put BiH.

Plenković je tokom današnjeg sastanka u Zagrebu podsjetio da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda ugrađeno u Dejtonski mirovni sporazum i sastavni je dio dio Ustava BiH, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Čović, koji je predsjednik HDZ-a BiH, naglasio je da uz podršku i medijaciju međunarodnih predstavnika i organizacija, politički akteri u BiH treba sami da iznađu rješenje na tragu Sporazuma o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona potpisanog u junu 2020. godine u Mostaru.

Na radnom sastanku razgovarano je i o aktualnostima koje se tiču Hrvatske i BiH, u kontekstu svih izazova koje obje zemlje imaju u borbi protiv pandemije virusa korona i procesu imunizacije, aktualnostima na nivou EU, kao i konkretnoj privrednoj i ekonomskoj saradnji dvije zemlje u bilateralnim, regionalnim i evropskim okvirima, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana