Čović: Mora se dosljedno poštovati ustavna struktura

SRNA
Čović: Mora se dosljedno poštovati ustavna struktura

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović istakao je u razgovoru sa ambasadorom Njemačke u BiH Margret Uber da je BiH višenacionalna zemlja u kojoj se ustavnopravna arhitektura mora dosljedno poštovati i sprovoditi na svim nivoima vlasti.

Čović je naveo da to mora omogućavati najveće standarde koji podrazumijevaju punopravno i ravnopravno političko odlučivanje i legitimnu zastupljenost sva tri konstitutivna naroda i svih ostalih u BiH, saopšteno je iz parlamenta BiH.

U saopštenju se navodi da je hitni reformski proces Izbornog zakona BiH neophodna politika i pravna pretpostavka za nastavak evropskog puta i sticanje kandidatskog statusa koja će učvrstiti stabilnost i funkcionalnost zemlje.

Tokom oproštajne posjete njemačkog ambasadora razgovarano je i o bilateralnim odnosima BiH i Njemačke, visokom nivou političkih odnosa u kontekstu zalaganja za evropski put BiH, trgovinskoj razmjeni i privrednim ulaganjima, kao i direktnim investicijama njemačkih vlasti.

Na kraju susreta Čović je zahvalio odlazećoj ambasadorki na dosadašnjoj saradnji i poželio joj mnogo sreće i uspjeha u daljoj profesionalnoj karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana