Ćosić: Mržnju ostavljamo poštovaocima Busuladžića i Đoze, a mi ćemo da volimo Teslu, Pupina i Šantića

Srna
Ćosić: Mržnju ostavljamo poštovaocima Busuladžića i Đoze, a mi ćemo da volimo Teslu, Pupina i Šantića

ISTOČNO SARAJEVO - Trodnevna "junačka internet borba" navodnih sarajevskih antifašista i kvaziintelektualaca za odbranu tabli koje vrijeđaju kompletan jedan narod, kao i naziva sarajevskih ulica po pripadnicima fašističkog i sličnih pokreta pokazala je da je od tog nekada u svakom smislu velikog grada ostalo samo veliko ništa, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

- Nažalost, to zna i većina njegovih nekadašnjih, ali i današnjih stanovnika, ljudi čije su porodice generacijama stvarale taj grad i stasavale uz njega. Ali ne progovaraju. Zašto? Pa zato da ne bi bili meta onih koji sebe zovu antifašistima, a brane fašiste. Onih kojima su draži Busuladžić, Đozo, razni kriminalci i zločinci od Tesle, Pupina i Šantića. Njih je više - istakao je Ćosić.

On je naveo da je očigledno da ne postoji niko u tom bivšem gradu da kaže da nije bitan pojedinac nego inicijativa nastala zbog sramote koju nose sarajevske ulice u svojim imenima i svojim tablama, svojim školama i institucijama, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Ti koji bi to rekli su otišli devedesetih godina, istjerani, ubijeni. Ko nije tada jeste poslije. I danas odlaze. Odlaze pristojni, u tišini, zbog onih glasnih, bahatih i agresivnih. Zbog samoproglašenih „antifašista“, navodnih „građana“ i nepostojeće „raje“, zbog posebne vrste mržnje koja je odavno postala razumljiva samo političkom Sarajevu. Mi nećemo da mrzimo. Mržnju ostavljamo njima, poštovaocima Busuladžića i Đoze, a mi ćemo da volimo i to Teslu, Pupina i Šantića - poručio je Ćosić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva uputio je 9. aprila gradu Sarajevo i njegovoj opštini Stari Grad zahtjev za uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u Ulici Ferhadija kojima se srpski narod karakteriše kao "zločinački i agresorski" i kojima se podstiče mržnja prema Srbima.

Upućen je i zahtjev za vraćanje ranijih naziva sarajevskih ulica koje danas nose imena po pripadnicima fašističkog pokreta, te pokreta koji su podržavali fašističke ideje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana