Ćosić: Kako pristupiti NATO-u poslije zla koje je nanio Srbima?

Srna
Ćosić: Kako pristupiti NATO-u poslije zla koje je nanio Srbima?

BRATUNAC - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da su Srbi jedini narod koji je dva puta bombardovala Nato alijansa i upitao kako pristupiti tom savezu nakon sveg zla koji je nanio srpskom narodu.

Ćosić je na tribini, koju je u Bratuncu večeras organizovalo Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske povodom 22 godine od NATO bombardovanja Srbije i 26 godina od bombardovanja Republike Srpske, istakao da se ne smije zaboraviti tri hiljade srpskih žrtava i 130 milijardi dolara štete koju je NATO počinio Srbiji.

"A ne smije se zaboraviti da je NATO inscenirao zločine na sarajevskim Markalama i Račku na Kosovu da bi bombardovao srpski narod i ovakva podsjećanja treba organizovati posebno za mlade naraštaje", poručio je Ćosić.

Ćosić je rekao da "Istočna alternativa" stalno podsjeća i opominje na ono što se srpskom narodu događalo i što se ne smije zaboraviti.

"I večerašnje podsjećanje na Nato bombardovanje izaziva sjećanje na stravične zločine i žrtve koje je NATO nanio srpskom narodu u Republici Srpskoj 1995. godine i u Srbiji 1999. godine. Srbi su jedini narod koji je dva puta bombardovala ta alijansa i kako pristupiti tom savezu nakon sveg zla koji je nanio našem narodu", upitao je Ćosić.

On je istakao da se još osjećaju posljedice od NATO bombi sa osiromašenim uranijumom po zdravlje ljudi, posebno među bivšim stanovnicima Hadžića koji su preselili u Bratunac, ali i sadašnjem stanovništvu te sarajevske opštine.

Predsjednik "Istočne alternative" Vojin Pavlović rekao je da je današnji dan simbol stradanja srpske djece od NATO zločinaca, jer je 17. aprila 1999. godine ubijena trogodišnja Milica Rakić iz Batajnice agresorskim bombama bačenim na Beograd.

Pavlović je naveo da je od NATO bombi stradalo 89 djece u Srbiji.

"Želimo da odamo počast nevinim žrtvama NATO agresije i da opomenemo srpsku javnost i mlade naraštaje da se to nikada ne smije zaboraviti i da to mora biti opomena da Srbi nikada ne treba da pristupe NATO-u jer je kroz dugu istoriju srpskom narodu jedini iskreni prijatelj u svijetu bila Rusija", poručio je Pavlović.

Predsjednik Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" u Republici Srpskoj Mirko Blagojević rekao je da se mora podsjećati na zločine počinjene nad srpskim narodom i da se mora uvijek biti budno jer je i danas složena situacija i Republika Srpska je pod stalnim pritiskom političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice, a i Srbija zbog Kosmeta.

Blagojević je poručio da treba prenositi na mlade kakvi su zločini počinjeni nad srpskim narodom i da se oni nikada ne smiju zaboraviti.

Nakon obraćanja i podsjećanja na stradanja od Nato bombardovanja prikazan je i dokumenatrni film o tim stradanjima.

Tribina je održana uz poštovanje epidemioloških mjera i sa ograničenim brojem učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana