Čolak: Zbog nezakonito izabranih članova CIK-a sve njihove odluke upitne

Srna
Čolak: Zbog nezakonito izabranih članova CIK-a sve njihove odluke upitne

SARAJEVO- Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak ocijenio je da su članovi Centralne izborne komisije BiH (CIK) izabrani na nezakonit način zbog čega se u pitanje dovode sve njihove odluke, pa i odgađanje izbora.

-Tu je povrijeđeno niz zakonskih propisa. Šta je sa onim koji su se prijavili ili su se htjeli prijaviti na raspisane izbore, gdje je njihovo pravo? Jesu li oni diskriminisani ili nisu? - rekao je Čolak novinarima u Sarajevu.

On je objasnio da prema Izbornom zakonu nije moguće pomijerati izbore koji nisu sprovedeni, te da je moguće jedino pomjeriti izbore koji nisu održani na jednom biračkom mjestu i to na najmanje sedam, a najviše 30 dana.

Čolak je rekao da je žalosno da na računu Centralne banke BiH "leži" 330 miliona evra koje je doznačio Međunarodni monetarni foond (MMF), a da se BiH bori sa ekonomskom krizom prouzrokovanom epidemijom virusa korona.

- Postoji veoma precizan sporazum o raspodjeli tog novca i sad se to dovodi u pitanje. Znamo ko to radi, ali ja ne mogu proniknuti zašto se to radi. Suludo je tvrditi da su sad problem kantoni, kao da oni već nisu u ustavno-pravnom sistemu BiH - zaključio je Čolak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana