CIK: I sutra prijem kandidatskih lista, rok ističe u ponedjeljak

Srna
CIK: I sutra prijem kandidatskih lista, rok ističe u ponedjeljak

SARAJEVO- Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da će nadležne službe u Sekretarijatu CIK-a za prijem kandidatskih lista raditi i sutra od osam do 16 časova.

- U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za lokalne izbore u BiH koji će biti održani 15. novembra, rok za podnošenje kandidatskih lista ističe u ponedjeljak, 17. avgusta, u 16 časova - navodi se u saopštenju CIK-a.

Iz Komisije podsjećaju da je rok za podnošenje kandidatskih lista počeo 5. avgusta, te dodaju da CIK nije nikada određivao termine političkim subjektima za dostavljanje kandidatskih lista, kao i da to ne sprečava politički subjekt da najavi podnošenje kandidatskih lista u određenom terminu, što bude ispoštovano.

- Ukoliko više političkih subjekata bude zahtijevalo predaju kandidatskih lista u istom terminu, CIK će napraviti raspored, udovoljiti svima i odrediti termine političkim subjektima, shodno redoslijedu podnošenja zahtjeva i najave - navodi se u saopštenju.

Iz Komisije dodaju da na prijemu kandidatskih lista u CIK-u radi istovremeno više timova, poštujući sve epidemiološke mjere propisane zbog pandemije kovida 19, kao i instrukciju o postupanju Komisije u uslovima pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana