Cerovac osuđen na šest mjeseci zatvora zbog otmice, a u pritvoru proveo 14

N.T.
Cerovac osuđen na šest mjeseci zatvora zbog otmice, a u pritvoru proveo 14

BANjALUKA - Državljanin Srbije Dragan Cerovac (24) iz Loznice, u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog učešća u otmici Nenada Jakovljevića iz Bijeljine.

U izrečenu kaznu uračunato mu je vrijeme koje je proveo u pritvoru od 7.novembra 2018. godine pa do danas kada mu je ta mjera ukinuta. Tako će ako presuda bude potvrđena, Cerovcu to biti osnov da od države traži odštetu za osam mjeseci pritvora jer je iza rešetaka proveo do sada ukupno 14 mjeseci, a sada je dobio šest.

Cerovcu se ponovo sudilo jer je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo raniju presudu kojom je on bio osuđen na 18 mjeseci zatvora jer je bio član grupe braće Miljana i Ljubana Vidovića koji su optuženi da su oteli Jakovljevića.

Vidovići nisu uhapšeni.

Tokom ponovljenog postupka optužnica je izmijenjena i Cerovcu je na teret stavljen blaži oblik krivičnog djela otmica, a prema tim izmjenama on nije bio član grupe braće Vidovića.

Cerovac je osuđen jer je 14. maja 2018. dovezao Miljana Vidovića iz Loznice u Bijeljinu i s njim otišao u kafe bar "Burence" gdje su bili Miljanov brat Ljuban i Jakovljević.

Prema optužnici na osnovu koje je osuđen, Cerovac je znao da braća Vidovići sile Jakovljevića da sačini ugovor o pozajmici od 8.000 evra zbog navodnog duga od 2.000 evra.

Cerovca terete da je braću Vidović i Jakovljevića iz "Burenceta" odvezao do Gradske uprave Bijeljina, a zatim i do knjižare "Mojić" gdje je sačinjen ugovor o pozajmici.

Cerovcu se stavlja na teret i da je na zahtjev Miljana Vidovića pristao da doveze Fikretu Mušanović kako bi ona umjesto braće Vidović sa Jakovljevićem potpisala ugovor.

Nakon toga Cerovac ih je sve odvezao do ćevabdžinice "Gold" odakle je Jakovljević pokušao da pobjegne, ali ga je Miljan Vidović stigao kod teretane "Falkon" u koju ga je ugurao i pretukao.

Tužilaštvo tvrdi da je Cerovac iz "Golda" dovezao Ljubana do teretane, a zatim obojicu braće i žrtvu odvezao u Amajlije iako je vidio da Jakovljević ima krvi oko usta.

- Tokom vožnje Miljan je prijetio Jakovljeviću da će mu pucati u noge te je Ljubanu rekao da zove Mikija da donese pištolj. U Amajlijama braća su pretukla Jakovljevića, nakon čega ih je Cerovac vratio u Bijeljinu - navodi se u optužnici.

Dodajese  da je Cerovac u Bijeljini braći Vidović rekao da mora da ide te su on i Miljan otišli u Srbiju, dok je Ljuban Vidović zajedno s Jakovljevićem prešao u auto kod izvjesnog Mikija.

Oni su Jakovljeviću uzeli i drugi pasoš, a zatim su ga vratili u stan u Bijeljini.

Vidovići su potom pobjegli i za njima se još traga, a prema nezvaničnim informacijama nalaze se u Novom Sadu.

Vrhovni sud RS je raniju presudu Dragan Cerovcu ukinuo na osnovu žalbe branioca Predraga Ješurića zbog bitnih povreda krivičnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana