Bursać: SNSD će u Domu naroda predstavljati volju naroda Srpske

Srna
Bursać: SNSD će u Domu naroda predstavljati volju naroda Srpske

BANjALUKA - Četiri delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH stvarni su odraz volje naroda Republike Srpske i čvrsto će braniti i predstavljati njegovu političku volju, rekla je novoizabrani delegat SNSD-a u Domu naroda Snježana Novaković Bursać.

Bursaćeva je precizirala da su četiri SNSD-ova delegata u Domu naroda bitna, jer je toliko glasova potrebno kako bi bilo koja odluka štetna po Republiku Srpsku bila zaustavljena.

“Četiri delegata su odraz realnog stanja sa izbora. Ono što može da doprinese bržem usvajanju zakona je poštovanje realnog stanja na terenu i to je ono što ćemo očito vidjeti i u formiranju novog Savjeta ministara. Da se jednostavno ta linija uspostavi onako kako su građani htjeli na izborima”, rekla je Bursaćeva za ATV.

Govoreći o procesu izboru delegata za Dom naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Bursaćeva je rekla da je rezultat tog procesa odraz matematičke podrške koju su imale određene stranke.

Ona je dodala da je očigledno da je nevažeći listić sa glasanja u Narodnoj skupštini Srpske namjerno poništen.

“Pokret za državu je očito svoje neke glasove usmjerio prema SDS-u, mada oni kažu da su prema PDP-u”, rekla je Bursaćeva.

Kada je riječ o formiranju Savjeta ministara, Bursaćeva je rekla da postoji matematička mogućnost da se on formira bez SNSD-a, ali da bi to vrlo teško bilo sprovodivo.

“Predsjedništvo BiH mora imenovati predsjedavajućeg /Savjeta ministara/ za kojeg moraju da glasaju najmanje dva člana. Kada pogledate konstelaciju političkih snaga u Federaciji BiH, nemoguće je očekivati da se Denis Bećirović i Željko Komšić slože oko nekoga. To bi dovelo do neke moguće većine u Predstavničkom domu, ali to bi definitivno uvelo u teške blokade sve zajedno na nivou zajedničkih institucija”, rekla je Bursaćeva.

Ona je istakla da su građani Republike Srpske dali snažnu podršku politici predsjednika Srpske Milorada Dodika i SNSD-a, te da će svako ko je dobronamjeran ispoštovati tu činjenicu.

Bursaćeva je istakla da su dvije riječi ključne za funkcionisanje zajedničkih institucija, a i ukupnog društva, a to su poštovanje i realitet.

“Morate poštovati svoj Ustav, svoje zakone i izbornu volju građana”, rekla je Bursaćeva.

Ona je dodala da je izbor novih članova Centralne izborne komisije BiH sigurno jedna od tema koja će se naći na dnevnom redu.

“Svi smo svjedoci kako je došlo do njihovog izbora, međutim, poslije izbora i u toku samih izbora na kraju se ispostavilo da stručnim aspektom gotovo niko nije zadovoljan. Ne postoji nijedna stranka koja nije nešto loše rekla na temu njihovog rada”, istakla je Bursaćeva.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana