Bursać: Prekinuti nelegalno funkcionisanje Instituta za nestala lica

Srna
Bursać: Prekinuti nelegalno funkcionisanje Instituta za nestala lica

SARAJEVO- Delegat srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać rekla je danas da Institut za nestala lica BiH godinama funkcioniše sa nelegalnom upravljačkom i nadzornom strukturom i da se to reflektuje na rad te institucije.

Bursaćeva je podsjetila da Upravni odbor Instituta za nestala lica BiH od 2016. godine funkcioniše u pravno nepostojećem statusu, a da je Nadzornom odboru 2010. godine istekao mandat.

Ona je na sjednici Doma naroda uputila pitanje ministru za ljudska prava i izbjeglice Sevlidu Hurtiću koje se odnosi na to kada će biti pokrenuta procedura javnog poziva za izbor članova Upravnog i Nadzornog odbora Instituta za nestala lica BiH.

-Zanima me kada će se ove upravljačke, nadzorne strukture Instituta dovesti u legalan status -  rekla je Bursaćeva u dijelu sjednice koje je namijenjeno za postavljanje pitanja i zatražila da joj se odgovor pismeno dostavi jer Hurtić danas ne prisustvuje sjednici.

Delegat Kluba bošnjačkog naroda Šefik Džaferović je u delegatskom pitanju zatražio od Savjeta ministara detaljnu informaciju u kojoj fazi su tri multilateralna sporazuma potpisana u Berlinu koje je tadašnji predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija potpisao.

Delegat Kluba hrvatskog naroda Ilija Cvitanović postavio je pitanje ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću koje se odnosi na sprovođenje obaveza Sofijske deklaracije o sprovođenju Zelene agende,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana