Burno u NSRS: Dodik tvrdi da je Stanić tražio dva miliona KM da pređe u SNSD, Stanić udaljen sa sjednice

GS
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Predsjednik Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić udaljen je sa današnje sjednice , nakon što je galamio tokom govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je rekao da je Stanić tražio od njega dva miliona maraka da pređe u SNSD.

Dodik je rekao da je ovaj zahtjev odbio jer Stanić puno tražio, a da je Stanić nakon toga cijenu smanjio na milion maraka, pa na 700 hiljada.

-Da bilo ko drugi govori o poštenju, nego se ti javio da o poštenju govoriš - rekao je Dodik, kao reakciju na Stanićevu izjavu o korupciji u SNSD-u.

Potpredsjednik Skupštine Denis Šulić nakon toga je odredio pauzu od pet minuta, kako bi se spriječila dalja napetost između Stanića i Dodika na sjednici, na kojoj su tema evropske integracije.

Međutim i nakon toga su se tenzije nastavile te je Stanić udaljen sa sjednice.

Dodik je  rekao da mu je Stanić novac tražio kada su bili kod Stanićevog kuma.

Stanić je demantovao da je tražio dva miliona maraka za prelazak u SNSD.

On je rekao da postoje ljudi koji su svjedočili sastanku  te da oni mogu potvrditi da toga nije bilo.

-To je isto kao njegova ikona koju je poklonio ministru inostranih poslova Sergaju Lavrovu - rekao je Stanić.

Dodik prisustvuje redovnoj skupštinskoj sjednici na kojoj će biti raspravljano o inicijativi za razgovor i dijalog između strana Republike Srpske i Federacije BiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za BiH.

Navedenu inicijativu predložio je Klub poslanika SNSD-a, čiji je lider Dodik.

Dodik: Svjedočio sam u Karadžića i Mladića

Milorad Dodik izjavio je u Narodnoj skupštini Republike Srpske i  da je u Haškom trbunalu svjedočio u korist prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića za razliku od šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića.

- Zašto Staniću nisu pomogao porodicu Karadžić. Pitaj ih šta sam ja uradio - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da u parlamentu Republike Srpske ne vrijeđa ničiju porodicu i pozvao Stanića da ne vrijeđa njegovu porodicu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana