Broćeta: Nedovoljna briga federalnih vlasti o srpskim povratnicima

Srna
Broćeta: Nedovoljna briga federalnih vlasti o srpskim povratnicima

DRVAR - Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta kritikovao je odluku Vlade FBiH o dodjeli sredstava opštinama za borbu protiv virusa korona, te ukazao da su srpska povratnička mjesta dobila simboličan iznos i da ispaštaju jer federalne vlasti ne vode dovoljno brige o njima.

Broćeta je ocijenio da je to jasan pokazatelj kako žive Srbi povratnici i da i u ovim teškim trenucima nisu ravnopravan narod.

"Drvaru je dodijeljno 40.000 KM, Glamoču ništa, a nekim drugim opštinama u Federaciji čak i 700.000 KM. To je zaista sramno i za svaku kritiku", smatra Broćeta.

Prema njegovim riječima, simboličan iznos povratničkim opštinama dodijeljen je zbog toga što srpski delegati u Domu naroda "pokušavaju biti korektni koliko je to moguće".

On je naveo da sve ovo govori koliko je Srbima teško i koliko imaju muka kao povratnici u Federaciji BiH.

"Trebalo bi da imamo svoje predstavnike na višim nivoima vlasti u FBiH. Legitimnim srpskim predstavnicima pripadaju mjesta potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH i mjesto potpredsjednika Federacije", rekao je Broćeta i dodao da je to jedini način da se više počne brinuti o Srbima u FBiH.

Ministarstvo finansija FBiH za borbu protiv virusa korona namijenilo je opštinama 11.200.000 KM, od čega je Drvaru dodijeljeno samo 40.000, a Glamoč nije dobio nijednu marku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana