Bračni par iz Srbije na čelu kriminalne grupe: Švercovali drogu iz Španije u Italiju

blic.rs
Bračni par iz Srbije na čelu kriminalne grupe: Švercovali drogu iz Španije u Italiju

Policija u Breši uhapsila je državljanina Srbije B. I. (30), 25-godišnjeg Makedonca C. G. sa prebivalištem u Pjaćenci i još tri stanovnika Breše - dvojicu muškaraca od 28 godina S. G. i F. M. i suprugu B.I. V. M. (25).

Ova petočlana banda uhapšena je u utorak u akciji kodnog naziva “Ketama” i nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su prodavali hašiš, marihuanu i kokain.

Banda se našla na radaru policije još u novembru 2018. godine, kada je španska policija u Malagi presrela paket u kojem se nalazilo 16,63 kilograma marihuane, koja je trebalo da stigne u Brešu. Istragom su identifikovani državljanin Srbije B. I. (30) i F. M. (28) iz Breše. Njihova uloga bila je da iz Malage pošalju paket marihuane.

Utvrđeno je da je ista grupa mjesec, tačnije 8. oktobra 2018. godine, iz Malage u Brešu poslala paket od skoror osam kilograma marihuane. Ova pošiljka uspjela je da stigne u Brešu.

Policija je u saradnji s tužilaštvom uspjela da rekonstruiše kako je funkcionisala ova banda. Bračni par, Srbin B. I. i njegova žena bili su zaduženi za prenošenje različitih količina droge dvojici 28-godišnjaka u Breši.

Kada bi paket s drogom stigao, dvojica Italijana bili su zaduženi za dalju maloprodaju u jednom stanu. Zauzvrat, Srbin i njegova žena starali su se o tome da kokain, marihuana i hašiš dođu do drugih mladih ljudi.

Pored toga, uhapšene su četiri osobe i zapljenjeno je 2.600 grama hašiša, 300 grama marihuane, 10 grama kokaina, 28 tableta oksikontina i devet tableta zolpidema. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana