Bošnjački političari postali detonator koji razara BiH

Ž. D.
Bošnjački političari postali detonator koji razara BiH

Sarajevo - Za realizaciju dogovora triju najjačih političkih stranaka o formiranju Savjeta ministara ostalo je još desetak dana, a još nije izvjesno da li će dogovor biti ispoštovan. Nisu rijetki oni koji ne isključuju mogućnost da BiH u blokadi ostane sve do narednih izbora 2022. godine.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da svako odustajanje od sporazuma Dodik - Čović - Izetbegović uvlači BiH u krizu sa nesagledivim posljedicama. Špirić je istakao da još nije kasno. On je rekao da će se, ako istekne rok koji su potpisali lideri, dogoditi ono najgore za BiH - Srbi će se okrenuti jedni prema drugima i razgovarati o budućnosti, isto tako i Hrvati, a onda će Bošnjaci vidjeti da su oni bili taj razarajući detonator za BiH.

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Nenad Stevandić rekao je za “Glas Srpske” da, što se više odgađa formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata, sve je više dokaza da BiH nema ni minimum suvereniteta.

- Ako ne može da sprovede izborne rezultate koji su očigledni i legitimni, onda je činjenica da unutar BiH nema mogućnosti da se bilo šta dogovara i da je BIH zemlja koja se navodi spolja - rekao je Stevandić.

Zamjenik predsjednika SDA Asim Sarajlić rekao je za “Glas Srpske” da ne vjeruje da će BiH ostati u blokadi do 2022. godine.

- Očekujem da će doći do formiranja Savjeta ministara. Mislim da su se neki stavovi približili kada je riječ o kretanju ka NATO-u. Vidimo da i SNSD izjavljuje da je spreman na saradnju sa NATO-om, a svi smo svjesni odgovornosti da to ne može biti samo šteta jednom entitetu - rekao je Sarajlić.

Ističe da očekuje da će doći do nekog dogovora.

- Kada će se to desiti, teško je sada prognozirati, ali sam ubijeđen da do 2022. godine nećemo imati ovaj saziv Savjeta ministara i da će izborni rezultati biti sprovedeni - rekao je Sarajlić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana