Borenović: Otkriti odgovorne za devastaciju Saborne crkve u Mostaru

Srna
Borenović: Otkriti odgovorne za devastaciju Saborne crkve u Mostaru

BANjALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović osudio je vandalski čin devastacije Saborne crkve u Mostaru i pozvao nadležne da ozbiljno pristupe otkrivanju počinilaca tog razbojničkog djela.

"Protiče drugi dan od vandalskog čina devastacije Saborne crkve u Mostaru, a počinioci ovog anticivilizacijskog djela nisu otkriveni, što je nedopustivo ako uzmemo u obzir da je ovaj hram, koji je i spomenik kulture, meta učestalih vandalskih napada i morao je biti pod posebnom zaštitom", rekao Borenović.

Borenović je istakao da je skrnavljenje pravoslavnih svetinja u Federaciji BiH /FBiH/, nažalost, već dugo praksa u tom dijelu BiH, saopšteno je iz PDP-a.

"Uz osudu ovog vandalskog čina, izražavam podršku sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima u Mostaru, te pozivam nadležne da ozbiljno pristupe otkrivanju počinilaca ovog razbojničkog djela, ali i da se uhvate u koštac sa problemom učestalih napada na pravoslavne vjerske objekte u FBiH", poručio je Borenović.

Saborni hram Svete Trojice u Mostaru u noći između utorka i srijede, 6. na 7. decembar, opljačkan je, devastiran i pokidani su svi kablovi od električne energije.

Ovo je 10. put ove godine da je opljačkan ovaj hram.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana