Borenović, Ivancov: Dejtonski mirovni sporazum veoma važan za BiH

Srna
Borenović, Ivancov: Dejtonski mirovni sporazum veoma važan za BiH

BANjALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov saglasili su se danas da je za BiH veoma značajan Dejtonski mirovni sporazum, kojim Republika Srpska i Federacija BiH imaju zagarantovane ustavne pozicije, a Srbi, Hrvati i Bošnjaci konstitutivnost, poštujući prava svih ostalih građana.

"Od velikog je značaja da se kao narod strateški i dugoročno odredimo prema najbitnijim pitanjima u budućnosti Srpske, BiH i cijelog regiona, da bi ovaj prostor postao mjesto gdje naš narod normalno i bezbjedno živi", rekao je Borenović nakon sastanka u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da je osnovna obaveza obezbijediti građanima ekonomski napredak, vladavinu prava, bezbjednost, ali i da se u tom smislu mogu očekivati novi izazovi, saopšteno je iz PDP-a.

"Prenio sam ambasadoru stav da je odlazak stanovništva trenutno najveći problem, čije posljedice možemo osjećati dugoročno", naveo je Borenović.

On je dodao da se mora stati u kraj "manipulativnom izbornom procesu", kao i da javni mediji treba da budu nepristrasni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana