Borelj: Nismo postigli sporazum danas, ali to nije kraj procesa

G.S.
Borelj: Nismo postigli sporazum danas, ali to nije kraj procesa

BRISEL - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost izjavio je da delegacije Beograda i Prištine danas nisu postigle dogovor u dijalogu u Briselu, ali da je dogovoren nastavak razgovora narednih dana.

Kako istako, do 1. septembra do kada je odložena odluka Prištine o preregistraciji vozila i ličnim dokumentima, ima još vremena i da on neće odustati od traženja riješenja.

"Nismo stigli do dogovora, ali ovo nije kraj priče. Oba lidera saglasila su se da proces treba da se nastavi narednih dana", rekao je Borelj na konferenciji za novinare poslije današnjih razgovora u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima su učestvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Borelj je istakao da su lideri saglasni da treba nastaviti razgovore i tražiti riješenje za smirivanje situacije na KiM.

"Vidjeli smo tenzije oko tablica, dokumenata. Ne želimo da vidimo tenzije u narednom periodu i strane će biti odgovorne za eventualnu eskalaciju. Nažalost, nismo došli do dogovora danas, ali oba lidera su rekla da proces treba da se nastavi i to će se desiti u narednim danima. Ja ne odustajem. Moramo da tražimo riješenja", poručio je Borelj.

Šef evropske diplomatije kaže da vjeruje da su Vučić i Kurti razumijeli da ne postoji alternativa dijalogu, kao i da su se složili da se nastavi sa diskusijom u narednom periodu, da se proces normalizacije ubrza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana