Bogat program tokom vikenda na Sajmu knjige u Banjaluci

M. M.
Bogat program tokom vikenda na Sajmu knjige u Banjaluci

Banjaluka – Na 24. Međunarodnom sajmu knjige u organizaciji “Glasa Srpske”, tokom vikenda održano je nekoliko promocija. Svi zainteresovani koji su u subotu posjetili Sajam knjige u Sportskoj dvorani “Borik” imali su priliku da prisustvuju brojnim promocijama, te da se druže sa prisutnima autorima.

Svakako najzapaženije za sve ljubitelje Ljiljane Habjanović-Đurović bilo je njeno druženje sa posjetiocima na štandu izdavača “Globosino Aleksandrija”, na kojem je Habjanović-Đurović predstavila svoju knjigu “Na putu ka gori” i potpisivala kupljene primjerke.

Bogat program ponudili su i ovogodišnji 4. Međunarodni književni susreti, a među brojnim autorima koji su učestvovale na promociji bili su dobitnik priznanja ovogodišnjih susreta Đorđo Lingvaglosa (Italija), Kolja Mićević (Republika Srpska/Francuka), Duška Vrhovac (Srbija), Sergej Glovjuk (Rusija), Atila Jas (Mađarska) i Zoran Pešić Sigma (Srbija), a zatim i Lenka Kuhar-Danjhelova (Češka Republika), Lučijan Aleksiu (Rumunija), Borivoj Radaković (Hrvatska), Danijela Trajković (Srbija), Goran Vračar (Republika Srpska) i Peter Kuhar (Slovenija/Češka).

Istog dana u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske dodijeljena je nagrada Đorđu Lingvaglosi. Na ceremoniji su govorili i Duška Vrhovac, Ranko Risojević i Predrag Bjelošević, a muzička pratnja večeri bila je violinistkinja Lidija Bojinović. Istog dana promovisana je knjiga ovogodišnjeg dobitnika nagrade “Sovica”, zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo “Nije Instagram guma na biciklu”, autora Vladimira Komadine, te djelo “Spomenko i Ozren” autora Mile Savića. O djelu su govorili autor i recezent Milan Rakulj.

U okviru Međunarodnih književnih susreta, danas u 12 časova će biti održana promocija na kojoj će učestvovati Kajoko Jamasaki (Japan/Srbija), Slavomir Gvozdenović (Rumunija), Jovanka Stojčinović Nikolić (Republika Srpska), Duško M. Petrović (Srbija), Boro Kapetanović (Republika Srpska) i Dobroslav Ćuk (Republika Srpska). Nešto kasnije, u 13 časova, biće održana još jedna promocija u pjesničkom duhu, a na njoj će govoriti Martin Prebuđila (Slovačka/Srbija), Angelina Bakalova (Bugarska), Željka Avrić (Srbija), Aćim Todorović (Republika Srpska), Zdravka Babić (Republika Srpska) i Mlađo Stanišić (Republika Srpska). Sajam knjige je danas otvoren do 20 časova, a trajaće do sutra. Radno vrijeme posljednjeg dana je do 18 časova. M. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana