Blagojević: Ohaerizam - najveće zlo koje prijeti društvu

Srna
Blagojević: Ohaerizam - najveće zlo koje prijeti društvu

BANjALUKA - Ohaerizam je najveće zlo koje prijeti društvu i o toj temi se, nažalost, ne govori dovoljno, poručio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH za ustavna i pravna pitanja Milan Blagojević.

Blagojević je istakao da je to tema koja je važna za Republiku Srpsku i njeno postojanje.

-Ovo je tema od koje nema važnije za Republiku Srpsku, njeno postojanje i budućnost i to moramo stalno ponavljati jer je ohaerizam najveće zlo koje prijeti - rekao je Blagojević, koji je sinoć u Banjaluci održao predavanje “Ohaerizam-savremeni oblik kolonijalizma”.

On je prvu od tri knjige o temi ohaerizma napisao prije 20 godina, te poručio da je još tada shvatao da je to pošast koja se mora zaustaviti, te da je neophodno da ima svoj termin.

Predavanje je organizovao Gradski odbor SNSD-a Banjaluka. Blagojević je zahvalio predsjedniku ovog odbora Vladi Đajiću na prilici da o ovoj važnoj temi govori pred mnogobrojnm posjetiocima.

Đajić je rekao da je velika zainteresovanost za ovo predavanje dokaz opravdanosti organizovanja različitih događaja, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

-Moramo dati doprinos odbrani Republike Srpske i moramo da znamo kako to da uradimo - poručio je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana