Bivši gradonačelnik osumnjičen da je oštetio budžet Prijedora za 55.000 KM

Nebojša Tomašević
Bivši gradonačelnik osumnjičen da je oštetio budžet Prijedora za 55.000 KM

PRIJEDOR – Bivši gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković osumnjičen je da je nesavjesnim radom pričinio štetu budžetu grada od oko 55.000 KM jer je jednostrano raskinuo ugovor o zimskom održavanju puteva, saznaje „Glas Srpske“.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su protiv službenika u Gradskoj upravi M.Đ. podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor kojim ga terete za krivično djelo nesavjestan rad u službi.

- Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice Gradske uprave Grada Prijedora u februaru 2018. godine, kršenjem propisa, nesavjesno postupao u službi i jednostrano raskinuo okvirni sporazum i ugovor o zimskom održavanju puteva u Prijedoru koji je sklopljen sa akcionarskim društvom iz Prijedora, iako je izvođač radova od momenta stupanja na snagu Okvirnog sporazuma i Ugovora izvršavao ugovorne obaveze. Izvršenjem ovog krivičnog djela nastupila je materijalna šteta za Grad Prijedor u iznosu od 54.985,32 KM koliko je prinudnom naplatom Grad isplatio akcionarskom društvu po osnovu naknade štete za neosnovano raskidanje ugovora -  navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana