Bijeljinska Bolnica "Sveti Vračevi": Lovrićeva smijenjena zbog propusta, Maksimović novi v.d. direktora

A. J. R.
Bijeljinska Bolnica "Sveti Vračevi": Lovrićeva smijenjena zbog propusta, Maksimović novi v.d. direktora

BANjALUKA - Vlada Republike Srpske razriješila je Milicu Lovrić funkcije vršioca dužnosti direktora Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini, a na tu poziciju imenovala je Zlatka Maksimovića do okončanja postupka javne konkurencije, rečeno je Srni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

- Razlog za ovu kadrovsku promjenu su propusti u organizaciji i sprovođenju mjera s ciljem sprečavanja širenja novog virusa korona u Bolnica "Sveti Vračevi" - navodi se u odgovoru iz resornog ministarstva.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podsjećaju da su imenovali Komisiju za nadzor i sprovođenje organizacionih, tehničkih, dijagnostičkih, terapeutskih, higijenskih i drugih mjera za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija, u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom pojave i širenja virusa korona u Bolnici "Sveti Vračevi" Bijeljina, koja je utvrdila navedene propuste.

Početkom jula Bijeljina je postala žarište Kovida- 19, a u samo dva dana virus korona utvrđen je kod čak 19 ljekara ove bolnice. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana