BiH otvorila granicu prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, stigle i prve komšije

Srna
BiH otvorila granicu prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, stigle i prve komšije

KOSTAJNICA - BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a prema riječima portparola opštine Aleksandra Pašića, prvi prelasci građana iz Hrvatske zabilježeni su na graničnom prelazu Kostajnica, bez mjera izolacije ili testiranja na virus korona.

Pašić je istakao da je otvaranje granice od velikog privrednog značaja za opštinu Kostajnica, odnosno za poslovne subjekte koji imaju prijavljenu djelatnost na području ove pogranične lokalne zajednice.

Napominje da je prelazak granice sa pasošem ili ličnom kartom dozvoljen je zahvaljujući jučerašnjoj odluci Savjeta ministara.

- Opština Kostajnica nema zabilježenih slučajeva zaraze na svojoj teritoriji i to je razlog više da se dođe na kafu, frizuru, u kupovinu ili da se uživa u gastro ponudi, kao što je to bilo prije epidemije virusa korona - istakao je Pašić.

Odluka o otvaranju granice odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus korona, ne stariji od 72 časa.

Državljani BiH koji ulaze u Republiku Srpsku, BiH, više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini, niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus i dozvole komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana