Benedi Đukanović tri sata ubjeđivao tužioca da nije kriv

Nebojša Tomašević
Benedi Đukanović tri sata ubjeđivao tužioca da nije kriv

Banjaluka - Benedi Đukanović zvani Bendžo (42) juče je u Republičkom tužilaštvu kazao da nije učestvovao u ubistvu vlasnika “Sektor sekjuritija” Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića te ranjavanju Gorana Ilića, potvrđeno je “Glasu Srpske” u tužilaštvu.

Saslušanje je trajalo skoro tri sata, od 13 pa do skoro 16 časova, a detalji o onome što je pričao osumnjičeni nisu saopšteni. Đukanović je na ispitivanje doveden uz jake mjere obezbjeđenja s pancirnim prslukom na sebi. Te mjere su uvedene zbog bojazni da mu je ugrožena bezbjednost.

- Osumnjičeni je saslušan na okolnosti teškog ubistva koje mu se stavlja na teret. U potpunosti je negirao krivicu. Nakon toga vraćen je u pritvor. Više detalja ne možemo da govorimo - rekli su u tužilaštvu.

Branilac osumnjičenog Vesna Rujević juče se nije javljala na telefonske pozive. Đukanovića tužilaštvo tereti da je zajedno sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem i Emiliom Baldom 22. aprila učestvovao u sačekuši u Glamočanima kod Banjaluke kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac Pavlović. Istraga je pokazala da je Đukanović prije ubistva bio u društvu s Kovačevićem i Baldom u kafe-baru “Pink” u Glamočanima.

Za učešće u ovom zločinu osumnjičen je i radnik “Sektora” Rodoljub Gajić, inače Krunićev čovjek od povjerenja koji mu je čuvao ženu i djecu. On je, navodno, Kovačeviću odavao informacije o kretanju i detaljima obezbjeđenja svog gazde. Đukanović je poslije pomenutog zločina pobjegao, a nakon 52 dana skrivanja predao se u Policijsku upravu Ilidža prošle sedmice. Utvrđeno je da je s mjesta zločina pobjegao bijelim “golfom 7” oznaka 003-K-770 za kojim još traje potraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana