Banjaluka: Donatorska modna revija “Srpska svadba” okupila humaniste (FOTO)

Anita Janković Rečević
Revija
Foto: V. TRIPIĆ | Revija

BANjALUKA - Donatorska modna revija pod nazivom “Srpska svadba”, na kojoj su predstavljene kolekcije za vjenčanja, održana je večeras u Banjaluci, a sav prihod namijenjen je izgradnji domova za višečlane i socijalno-ugrožene porodice kako bi što više djece dosanjalo san o krovu nad glavom.

Organizator ovog događaja je “Fondacija Srpska kuća” koja je za godinu dana postojanja izgradila dom za tri višečlane porodice iz Srpske.

- Već sada možemo reći da porodica Savić iz Banjaluke koja ima osmoro djece dobija svoju kuću zbog čega smo izuzetno zadovoljni i ponosni večerašnjim događajem - rekla je osnivač Fondacije Jelena Trninić Milićević dodavši da su večeras odglumili srpsku svadbu i tako prikazali domaće običaje što je oduševilo sve prisutne u svečanoj sali Banskog dvora u Banjaluci.

Ona je istakla je da je ovaj događaj okupio 72 volontera počevši od šminkera, modela koji su nosili kreacije, frizera, pa do svih ostalih.

-  Okupili smo se oko plemenite ideje i svaka marka, svaki trud koji se uloži direktno ide za izgradnju kuća. Haljine koje su večeras nosili modeli donirala su nam fizička lica, butik “Jelena šop”, a jedno svoje odijelo poklonio nam je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković - rekla je Trninić Milićević kazavši da snimanje tv serijala kreće u ponedjeljak, a premijerno prikazivanje 12 epizoda kreće od septembra na Aletrantivnoj televiziji.

Vjenčanice predstavljene na večerašnjoj reviji biće uručene Gradu Banjaluka za potrebe manifestacije kolektivnog vjenčanja, dok će svečane haljine i odijela biti donirani Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “ Rada Vranješević” i Srednjoškolskom domu u Banjaluci.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić Banjac rekla je da grad Banjaluka nastoji da podrži sve zdrave incijative, pogotovo one koje za cilj imaju očuvanje porodice i ostanak na ovim prostorima.

Direktorka Doma “Rada Vranješević” Darjana Kecman rekla je da će Fondacija  “Srpska kuća”, čiji je osnivač i Gorica Dodik, pored haljina i odijela, za maturante iz ove ustanove obezbijedila i sve ostalo nepohodno za proslavu te najsrećnije večeri u životima mladih ljudi.

- Ove godine imamo sedam maturanata, dva mladića i pet djevojaka koje će dobiti i šminku i frizuru - kazala je Kecmanova.

Donatorskoj modnoj reviji prisustvovao je predsjednik RS Milorad Dodik sa svojom porodicom, premijer Radovan Višković, ministri iz Vlade RS, te brojne druge zvanice iz kulturnog i privrednog života Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana