Banjalučanin Vladimir Karalić iz Kine za “Glas Srpske”: Provincija Hubei zaključana zbog koronavirusa

Milijana Latinović
Banjalučanin Vladimir Karalić iz Kine za “Glas Srpske”: Provincija Hubei zaključana zbog koronavirusa

ĐINGZO- Cijela kineska provincija Hubei je bukvalno zaključana zbog koronavirusa, ne može se proći ni automobilima, rekao je za “Glas Srpske” Banjalučanin Vladimir Karalić koji već godinu dana živi i radi u gradu Đingzo u Kini.

Karalić koji je prije dva dana iz grada Đingzo koji se nalazi 150 kilometara od Vuhana, gdje se pojavio virus, sa porodicom otputovao na odmor rekao je da je prolazeći kroz Vuhan voz stao samo zbog reda vožnje ali da niko nije ni ušao ni izašao na toj stanici.

- Na sreću otputovali smo u drugi grad i ostajemo do daljnjeg. Iako smo na potpuno suprotnoj strani od Vuhana mjere opreza su velike i čak i ovdje u metrou mjere temperaturu svima i apsolutno svi nose maske na licu- ispričao je Karalić.

Koronavirus koji se prije nekoliko dana pojavio u Vuhanu uzeo je već desetine života a taj grad u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu pretvoren je u karantin.

U cilju zbrinjavanja oboljelih nadležni u Vuhanu započeli su izgradnju bolnice sa 1.000 kreveta koja bi trebalo da bude završena do ponedjeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana