Banjalučanin osumnjičen za seksualno iskorištavanje djeteta: Mamio djevojčice putem Fejsbuka

J.S. Foto: ilustracija
Banjalučanin osumnjičen za seksualno iskorištavanje djeteta: Mamio djevojčice putem Fejsbuka

BANjALUKA - Radovan Š. (50) iz Čelinca osumnjičen je za seksualno zlostavljanje ili iskorištavanje djeteta posredstvom kompjuterske mreže, saznaje "Glas Srpske".

Prema nezvaničnim saznanjima, Radovan Š. je putem društvene mreže Fejsbuk mamio maloljetnice i sa njima se dopisivao. Njega je, kako saznaje "Glas", kontaktirao građanin sa lažnog profila predstavljajući se kao dvanaestogodišnjakinja. Radovan Š. je potom na taj lažni profil slao fotografije na kojima je nag.

Lovac na pedofile je prepisku  objavio u Fejsbuk grupi "Stop pedofiliji", nakon čega je i otkriven.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su, navodeći inicijale, da su kod osumnjičenog pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa ovim djelom.

-  Policijski službenici PU Banja Luka, su putem društvenih mreža i sredstava javnog informisanja došli do saznanja da je izvršeno krivično djelo. Nakon kraće istrage  identfikovali su R.Š. - kazali su u PU Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, a protiv Radovana Š. će biti dostavljen izvještaj za  iskorištavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih djela seksualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana