Banjac: Za Srbe su tri prsta sveto trojstvo

Srna
Banjac: Za Srbe su tri prsta sveto trojstvo

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je da su za Srbe tri prsta sveto trojstvo i poručio da nikome u Republici Srpskoj ne pada na pamet da se odrekne slobode misli i govora, te da će se boriti za tu slobodu, srpsku tradiciju i običaje.

Sloboda, demokratija i ljudska prava su iznad svega, poručio je Banjac, koji je danas reagovao povodom usvojene deklaracije o zabrani dizanja tri prsta koju je donijela Skupština Kantona Sarajevo.

-Tri prsta znače mir, a za nas Srbe sveto trojstvo. Sada je sve kristalno jasno, muslimani ne žele mir, već upravo suprotno, njihova najveća želja je  -  rekao je Banjac Srni.

On je rekao da Srbi ne daju svoju tradiciju i običaje.

-Nacističko fašističke odluke danas su normalne. Hitlerove želje danas provodi dio međunarodne zajednice, a sve pod plaštom demokratije i evropeizacije. Nikome u Srpskoj ne pada na pamet da pokloni slobodu misli i govora i za to ćemo se boriti - , poručio je Banjac.

On je naveo da su Srbi i pravoslavci opredijeljeni za evropske, a ne za, kako je rekao, nacističke vrijednosti organizacije koja se zove EU.

-Ne damo svoju tradiciju i običaje -  poručio je Banjac.

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas, na prijedlog Kluba SDA, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija.

Federalni mediji objavili su juče fotografiju na kojoj je novoimenovani ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić pred zgradom zajedničkih institucija u Sarajevu podigao tri prsta, nakon čega je uslijedila i deklaracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana