Banjac: Hamdija Abdić došao u Prijedor da provocira

Srna, Agencije
Banjac: Hamdija Abdić došao u Prijedor da provocira

BANjALUKA - Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac najoštrije je osudio provokaciju lokalnih vođa SDA u Prijedoru i Hamdije Abdića Tigra, osumnjičenog za ratne zločine nad srpskim stanovništvom, te naveo da očekuje reakciju međunarodne zajednice.

-Svima bi trebalo biti jasno ko ovdje zvecka oružjem i priziva rat. Poznato je ko je Hamdija Abdić, koji je osumnjičen za ratne zločine. U operaciji  „Sana 95“ aktivno je učestvovala i 502. Bihaćka brigada takozvane Armije BiH čiji je komandant bio Abdić. To je čovjek koji u Prijedor i Krajinu nije došao sa dobrom namjerom, došao je da provocira - ističe Banjac u pisanoj izjavi.

Prema njegovim riječima, "tipovi" poput Abdića nisu dobrodošli u Prijedor i Republiku Srpsku dok god postoji sumnja da je činio ratne zločine nad srpskim stanovništvom.

-Međunarodna zajednica mora ovim „tipovima“, poput Abdića, stati u kraj, njihovo pojavljivanje bilo gdje može samo izazvati uznemirenost. Građanima Prijedora zahvaljujem što su ostali smireni i dostojanstveni i nisu nasjeli na provokacije, a čini se da je to nekome i bio cilj - istakao je Banjac.

Hamdija Abdić Tigar prošetao je Prijedorom i sastao se sa povratnicima koji su, kako kaže “preživjeli provokacije prilikom obilježavanja Dana republike Srpske“.

-Krajišnici su na oprezu i prate situaciju u cijeloj BiH - rekao je u emisiji „Dobar dan BiH“ Hajat TV-a bivši komandant Armije RBiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana