Baburin čestitao Dodiku izbornu pobjedu

Srna
Baburin čestitao Dodiku izbornu pobjedu

BANjALUKA- Ruski narodni savez čestitao je Miloradu Dodiku pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske i poželio mu uspjeh u borbi za jedinstvo srpskog naroda.

Predsjednik ovog saveza i Međunarodnog slovenskog savjeta Sergej Baburin rekao je da je Milorad Dodik izuzetan srpski državnik koji se protivi vojno-političkim, ekonomskim i duhovnim pokušajima Zapada da uništi Srbe kao naciju, da ih pretvori u rodno tolerantne Evropljane koji ne poznaju svoju domovinu.

-Želimo mu uspjeh u borbi za jedinstvo srpskog naroda, očuvanje pravoslavnog duha i bratstvo sa Rusijom -  naglasio je Baburin.

On je Dodiku posebno zahvalio za hrabrost da se odupre evropskoj rusofobiji i odanost prijateljstvu sa Rusijom.

-Svijet u Vama ima ne samo lidera koji se zalaže za to da se Srbi ne priključe antiruskim sankcijama i da uvijek budu zajedno sa ruskim narodom, već i političara koji život gradi na prevlasti tradicionalnih moralnih vrijednosti - poručio je Baburin, prenosi ruski portal „Osnmedia“.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Repulbike Srpske Milorad Dodik vodi sa osvojenih 277.704 glasa ili 48,28 odsto, dok protivkandidat iz PDP-a Jelena Trivić ima 249.595 ili 43,39 odsto, preliminarni su i nepotpuni rezultati koje je danas objavila Centralna izborna komisija (CIK) na osnovu 94,06 odsto obrađenih biračkih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana