Ambasadori PIK-a podržali Šmita zbog prijetnji, ali ne navode kojih

Anadolija
Ambasadori PIK-a podržali Šmita zbog prijetnji, ali ne navode kojih

SARAJEVO - U svjetlu nedavnih prijetnji, uključujući i prijetnje nasiljem, usmjerenih protiv Kristijana Šmita, ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIK) još jednom su izrazili čvrstu i dosljednu podršku Šmitu i njegovoj ulozi u BiH u nadziranju sprovođenja civilnih aspekata Opšteg okvirnog sporazuma za mir.

-Pokušaji ugrožavanja pozicije visokog predstavnika doprinose podjelama u društvu i skreću pažnju sa suštinskih reformi koje su potrebne BiH -  navodi se u saopštenju PIK-a.

Ambasadori Upravnog odbora PIK-a pozivaju „glavne aktere u cijeloj BiH da ulože energiju u rješavanje najhitnijih izazova s kojima se ova zemlja suočava, a to su: ekonomski razvoj, borba protiv korupcije, jačanje vladavine prava i napredovanje BiH na njenom evroatlantskom putu“.

Ambasadori zemalja-članica PIK-a zahvalili su Šmitu na njegovom opredjeljenju da sarađuje sa svim akterima u BiH na pronalaženju stabilnih i trajnih rješenja potrebnih za sprovođenje preostalih elemenata Programa 5+2 čime bi došlo do uspješnog okončanja međunarodne supervizije u BiH.

-Ambasadori zemalja-članica Upravnog odbora PIK-a spremni su pružiti svoju pomoć i podržati domaće zvaničnike u njihovim nastojanjima da osiguraju prosperitetnu budućnost za sve građane koji žive u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana