Poljska poklonila BiH maske i sredstva za dezinfekciju za borbu protiv virusa korona

Srna
Poljska poklonila BiH maske i sredstva za dezinfekciju za borbu protiv virusa korona

SARAJEVO - Ambasador Poljske u BiH Jaroslav Linderberg uručio je ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudinu Radončiću drugi dio poljske pomoći za borbu protiv epidemije virusa korona koja se sastoji od 100.000 hirurških maski, te 10.035 litara sredstva za dezinfekciju.

Nakon uručenja donacije, Linderberg je rekao da je Poljska obezbijedila zemljama zapadnog Balkana 600.000 hirurških zaštitnih maski i 60.000 litara sredstava za dezinfekciju površina i ruku, te dodao da je pomoć podjednako raspoređena na sve zemlje regiona.

"Pandemija je još tu i ova pomoć će biti potrebna.

Ovo je izraz naše solidarnosti, naših prijateljskih odnosa sa zemljama zapadnog Balkana, te potvrda interesa koji Poljsku vežu sa zapadnim Balkanom u okviru EU integracija", istakao je on.

Prema njegovim riječima, Poljska je jedan od najvećih zagovornika evropskih integracija zapadnog Balkana.

Radončić je rekao da BiH ima privilegiju da su se zemlje EU u cijeloj ovoj situaciji pokazale solidarne i odgovorne prema građanima.

"Poljska pomoć koja dolazi drugi put pokazuje da ćemo i dalje biti prioritet zemalja EU. Ostaje nam da se iskreno zahvalimo na toj pomoći i da na sve načine činimo da ova zemlja svojom efikasnošću i odgovornošću ispunjava uslove na putu ka EU", istakao je Radončić.

Poljska je 18. maja dostavila BiH 50.000 hirurških maski, te 1.000 litara tečnosti za dezinfekciju posredstvom svog vojnog kontingenta u okviru Eufora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana