Ambasada Rusije u BiH: Putinov put vodi ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu

Srna
Ambasada Rusije u BiH: Putinov put vodi ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu

SARAJEVO - Ambasada Rusije u BiH saopštila je da je put ruskog predsjednika Vladimira Putina put ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu, ka svjesnosti nacionalnih i egzistencijalnih interesa, te razumijevanju na koji način ih treba braniti.

U reagovanju na "Tvit" američkog državnog sekretara Entonija Blinkena u kojem je Putinov put nazvan "autoritarnim", Ambasada Rusije ocijenila je da put američkog predsjednika Džozefa Bajdena vodi degenerativnom bezumlju, jer ne pravi razliku između istine i laži, demokratije i slobode, sa jedne, te ropstva i poniženja, sa druge.

"Put Putina podržava ogromna većina stanovništva Rusije. Put Bajdena – rekordno nizak broj Amerikanaca", ističe se u saopštenju ruske Ambasade i poručuje Blinkenu da hrabro ide Bajdenovim putem.

U saopštenju se navodi da je skoro polovina učesnika Samita za demokratiju održanog u SAD odbila da se pridruži završnom dokumentu ovog skupa ili njegovim pojedinim stavovima.

"Kada se upoznaješ sa nekim tekstovima učesnika Samita za demokratiju, onda stekneš čvrsto uvjerenje da ih napisala viještačka inteligencija. Ali, sve je u njima viještačko, pa nema nikakve inteligencije", navode iz Ambasade Rusije.

Uz ocjenu da Vašington za podršku demokratiji izdvaja milione, u saopštenju se konstatuje da je prvi znak države u bankrotstvu da sve probleme rješava uz pomoć mašine za štampanje novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana