Ambasada Rusije: Manipulacija takozvanih partnera, ignorišu naše članstvo u PIK-u

G.S.
Ambasada Rusije: Manipulacija takozvanih partnera, ignorišu naše članstvo u PIK-u

SARAJEVO - Komunike odražava mišljenje samo određenog dijela međunarodne zajednice, a Rusija zadržava pravo da djeluje na osnovu uloge Rusije kao jednog od svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije povodom današnje sjednice Savjeta za provođenje mira.

"Zadržavamo pravo da djelujemo na osnovu uloge Rusije kao jednog od svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Potvrđujemo naš principijelni stav o nelegitimnosti takozvanog visokog predstavnika. Njegovi nespretni postupci, ekscentrično ponašanje, javne eskapade ismijavaju se čak i u zapadnim medijima. Sve je to dovelo do neviđenog pada njegovog autoriteta u BiH, što samo potvrđuje ispravnost našeg stava u pogledu ništavosti njegovog mandata bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN-a.

Čini se da su naši zapadni kolege upali u situaciju iz "Kvake 22". S jedne strane neosnovano trube o poštovanju suvereniteta BiH, s druge strane, ne mogu da se odreknu instrumenta vanjskog protektorata – Kancelarije visokog predstavnika, koji im je potreban za postizanje očigledno nedejtonskog cilja, a to su evroatlantske integracije BiH.

Polazimo od toga da sudbinu BiH trebaju određivati njeni građani, i to samostalno i bez vanjskog starateljstva." - piše u saopštenju Ambasade Ruske Federacije povodom današnje sjednice Savjeta za provođenje mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana