Ambasada Kine: Kineski radnici prije povratka u BiH ići će u izolaciju

Srna
Ambasada Kine: Kineski radnici prije povratka u BiH ići će u izolaciju

SARAJEVO- U BiH trenutno nije pronađen nijedan potvrđen niti sumnjivi slučaj upale pluća prouzrokovane novim koronavirusom, a Ambasada Kine u BiH spremna je da održava komunikaciju i sarađuje sa vlastima u BiH u bilo kojem aspektu u vezi sa ovim pitanjem, saopštila je ova ambasada.

Prema informacijama Ambasade, kineski državljani koji borave i rade u BiH, a trenutno se nalaze u Kini, dobrovoljno su predložili inicijative i mjere izolacije u trajanju od 15 dana nakon povratka u BiH, stroge zaštite od virusa i pažljivog nadgledanja vlastite zdravstvene situacije.

U saopštenju se ističe da su od izbijanja upale pluća uzrokovane novim koronavirusom, vlasti u Kini slučaju pridavale veliki značaj.
Iz Ambasade navode da je predsjednik Kine Si Đinping dao važna uputstva za preduzimanje odlučnih mjera za suzbijanje epidemije, a kineska Vlada je preduzela djelotvorne i naučne mjere za sprečavanje i kontrolu.
- Mi smo odlučni i uvjereni da ćemo uspješno kontrolisati epidemiju i suzbiti širenje virusa – dodato je u saopštenju.

Kineska ambasada navodi da je otvorenim, transparentnim i vrlo odgovornim odnosom prema globalnom zdravlju i bezbjednosti, resorne institucije kineske strane su odmah obavijestile Svjetsku zdravstvenu organizaciju, relevantne države i regije Hong Konga, Makaoa i Tajvana o informacijama o stanju epidemije, te u najkraćem roku podijelile gene novog koronavirusa i održavale blisku komunikaciju s međunarodnom zajednicom.

Svjetska zdravstvena organizacija i vlade svih zemalja su visoko ocijenile preduzete mjere kineske strane, ističu iz kineske Ambasade u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana