Akcija za pomoć u liječenju Žane Ješić

Srna
Akcija za pomoć u liječenju Žane Ješić

PALE - Crveni krst Pale i kolektiv Olimpijskog centra “Jahorina” pokrenuli su humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja 20.000 KM za liječenje u Beogradu Žane Ješić, koja boluje od karcinoma.

U okviru akcije postavljene su kase širom Pala da bi građani mogli da učestvuju ostavljajući novac za prikupljanje pomoći.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Jelena Petrović rekla je Srni da se Žana trenutno nalazi na privatnoj klinici u Beogradu, gdje joj je tokom vikenda hitno izvršena operacija karcinoma unutrašnjih organa abodomena, te navela da je prvobitna Žanina bolest genitalnih organa metastazirala i proširila se na druge organe.

“Operacija je uspješno obavljena. Naredni dani su vrlo neizvjesni i potrebno je da se vidi da li će crijeva profunkcionisati i kako će Žanin organizam prihvatiti ugrađene implantate. Ona trenutno komunicira porukama i osjeća se dobro”, dodala je Petrovićeva.

Ona je istakla da su kasice postavljene u tržnim centrima “Konzum” i “Best”, u Parohijskom domu na Palama, u ugostiteljskim objektima “Skala”, “Astoria”, “Kontakt”, “Plato”, “Zlatna žita”, kafeu “Banka” i “Vinoteka”, te u prodavnici “Trista čuda” na Gradskoj pijaci Pale, na benzinskoj pumpi “Nešković”, u buregdžinici “Aroma”, prostorijama opštine Pale, kao i u trgovinskim objektima “Onogošt” na Lukama i Mokrom, “Paver” u Sumbulovcu, a jedna će biti postavljena u Podgrabu.

Petrovićeva je istakla da su Paljani bezbroj puta pokazali humanost u ovakvim akcijama, te pozvala sve ljude dobre volje da se priključe humanom gestu u skladu sa mogućnostima.

Svi koji žele da pomognu novac mogu uplatiti na žiro račun u Hipo alpe adrija banci na broj 552-11531169361-68, na ime Žana Ješić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana