Advokat Stojanović nije prihvatio prijedlog SDS-a i PDP-a da bude kandidat jer želi da brani Mladića

Srna
Advokat Stojanović nije prihvatio prijedlog SDS-a i PDP-a da bude kandidat jer želi da brani Mladića

BIJELjINA - Bijeljinski advokat Miodrag Stojanović saopštio je da nije prihvatio prijedlog SDS-a i PDP-a da bude nezavisni kandidat na predstojećim lokalnim izborima za mjesto gradonačelnika Bijeljine.

Stojanović je kao osnovni razlog za ovakvu odluku istakao činjenicu da, shodno Zakonu o advokaturi, izbor na javnu funkciju podrazumijeva brisanje iz članstva u Advokatskoj komori dok traje javna funkcija i nemogućnost rada u advokaturi.

- Takođe, izbor na javnu funkciju gradonačelnika i brisanje iz advokatske komore podrazumijevali bi moju nemogućnost daljeg rada na odbrani pred sudom u Hagu u predmetu generala Ratka Mladića. Uz 13 predmeta ratnih zločina koje imam u Sudu BiH u završnoj fazi suđenja, praktično je bilo nemoguće da prekinem sa svojim profesionalnim angažmanom - obrazložio je Stojanović.

On je zahvalio ljudima koji su ga planirali kandidovati, kao i mnogobrojnim saradnicima, prijateljima i građanima koji su ga, kako je istakao, u ovih 24 sata pozivali i davali podršku, ističući da je svjestan činjenice "da su ovom gradu stvarno potrebne promjene koje građani očekuju".

- Svima želim dalji uspjeh u radu na dobrobit građana Semberije i Bijeljine - naveo je Stojanović nakon što je danas imao razgovor sa predsjednicima opštinskih organizacija SDS-a i PDP-a u vezi sa inicijativom da on bude predložen za nezavisnog kandidata na predstojećim lokalnim izborima za mjesto gradonačelnika Bijeljine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana